Ana Sayfa
Ortaklık Programı Hakkımızda
Tavsiyeler & Haberler
Yönlendirme
Reklam
Eklentiler
 
Haberler
Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it

İşte 5. tedbir paketi

(Yayın Tarihi 26.03.2009)
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, gayrimenkul ve bazı ürünlere ilişkin KDV indirimi öngören ekonomik önlemler paketini açıkladı. Partisinin Çankırı mitinginde konuşan Erdoğan, ekonomik göstergelere işaret ederek, “Muhalefetin, medyanın bütün olumsuz kampanyalarına rağmen tüketicilerin, üreticilerin, ihracatçıların, sanayicilerin ve KOBİ’lerin geleceğe ilişkin beklentilerinin iyimserleştin gösteriyor. Çünkü bugün Türkiye’de güçlü, i-şinin erbabı ve gelişmelere tümüyle hakim olan bir hükümet var” dedi. Bugüne kadar küresel finansal krizin etkilerini azaltmak için 48 tedbiri uygulamaya koyduklarını hatırlatan Erdoğan, “Bugün burada, sizlerin aracılığıyla tüm Türkiye’ye yeni tedbir paketimizin müjdesini veriyorum” diye konuştu.

Paketin 5 maddeden oluştuğunu kaydeden Erdoğan, şunları söyledi:

“Bildiğiniz gibi, inşaat sektöründe talebin canlandırılmasına ve stokların eritilmesine yönelik olarak geçtiğimiz günlerde konutlarda yüzde 18 olan KDV’yi, 150 metrekarenin üzerinde olanlarda- 150 metrekarenin altında olanlar zaten yüzde 1- 3 ay süreyle yüzde 8’e sindirdik. Bu fırsatı kaçırmayın. Bu defa da bina ve bağımsız bölüm şeklindeki iş yerlerinin satışından alınan KDV’yi, 3 ay süreyle yüzde 8’e indiriyoruz. Ayrıca konut, iş yeri ve diğer gayrimenkullerin satışında alıcı ve satıcının her birinde ayrı ayrı binde 15 olarak alınan tapu harcını, 3 ay süreyle binde 5’e indiriyoruz. Böylece hem tapu işlemlerinin gerçek bedelleri üzerinde kaydedilmek suretiyle kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik etmiş hem de inşaat sektörünün canlanmasına katkı sağlıyoruz.

Özellikle yeni ev kuranlar veya evindeki eşyalarını değiştirmek isteyenler için, talebin canlandırılması ve stokların eritilmesi amacıyla mobilya sektöründe her türlü ev ve ofis mobilyalarında alınan yüzde 18 KDV’yi, 3 ay süreyle yüzde 8’e indiriyoruz.
Hem talebi canlandırmak ve stokları eritmek hem de gençlerimizin bilişim çağından en geniş şekilde yararlanması için bilgisayar, bilişim ve büro makinelerinden alınan yüzde 18 KDV’yi, yine 3 ay süreyle yüzde 8’e indiriyoruz. Tarım, sanayi ve hizmet sektörlerinde kullanılan bazı makinelerinden alınan KDV’yi geçen yıl yüzde 18’den yüzde 8’e indirmiştik. Şimdi de yatırım ve üretimi canlandırmak için özellikle KOBİ’lerini kullandığı bazı sanayi ve iş makinelerinden alınan yüzde 18’lik KDV’yi yüzde 8’e indiriyoruz. Bu tedbirlerin ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum.” Erdoğan, yeni tedbirlerle, krizin sinyallerini aldığı andan itibaren uygulamaya koydukları tedbir sayısının 53 olduğuna işaret ederek, “Gerektikçe yeni tedbirleri cesaretle almaya ve uygulamaya devam edeceğiz” dedi.

İŞTE ÜÇ AY SÜRE İLE GEÇERLİ OLACAK YENİ TEDBİRLER

-İşyerlerinin satışından alınan KDV yüzde 8’e indi.
-Gayrimenkul alımında tapu harcı binde 15’ten binde 5’e indi.
-Mobilyada alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indi.
-KOBİ’lerin kullandığı bazı sanayi ve iş makinalarından alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indi.
-Bilişim ve büro mobilyalarından alınan KDV yüzde 18’den yüzde 8’e indi.

Kaynak: Milliyet


Facebook Hesabınla Yorumla
Yorumlar ve Cevaplar

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz.
İsim   
e-posta   
telefon   
(E-postanız ve telefonunuz yorumlarda gösterilmeyecektir.)
Yorumunuzu giriniz

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz. Web sitesi editörümüz inceledikten sonra konuyla ilgili soru ve yorumları sitemizde yayınlayacaktır.
Bize iletmek istediğiniz kişisel sorularınız anonim olarak cevaplandırılacaktır. Herhangi bir konuda daha detaylı bilgi ya da danışmanlığa ihtiyaç duyarsanız lütfen telefon numaranızı ve e-posta adresinizi belirtiniz. Bir problemle karşılaştığınız takdirde lütfen isim ve soyadınızı tam olarak giriniz.


İlgili Kategoriler
Labels
Bakınız
Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it


USD/TL:1.8169 / 1.8257 EUR/TL:2.3117 / 2.3228   EUR/USD:1.2723 / 1.2723   GBP/USD:1.5934 / 1.5934
Bize ulaşın Finzoom SSS Reklam Çözüm Ortaklarımız Finansal Terimler Sözlüğü Site Haritası Gizlilik Politikamız
FINZOOM © 2010 - Tüm Hakları SaklıdırBulgaria Romania Invest in Bulgaria