Özel Türk bankaları içerisinde, %68 oranı ile kredilerinin toplam aktiflerine oranı en yüksek bankalardan biri olan Finansbank toplam aktiflerini 2007 yıl sonuna göre %15’lik bir artışla 24,113 milyon YTL’ye çıkarmıştır.
Müşteri odaklı faaliyetlerini 2008 yılının ilk çeyreğinde de devam ettiren Finansbank özellikle küçük ve orta ölçekli işletme ve bireysel krediler ve kredi kartları alanlarında büyümesini sürdürmüştür. Toplam verilen krediler %15 oranında bir yükselişle 16,351 milyon YTL olmuştur. Kredi portföyünde büyüme sağlanırken, takipteki krediler oranı %2.66 gibi düşük bir seviyede kalmıştır.
Tüketici kredileri yılın ilk yarısında %18 oranında artışla toplam 8,146.8 milyon YTL’ye ulaşmıştır. Tüketici kredileri dahilinde, ihtiyaç kredilerinin ve kredi kartlarının 2008’in ilk yarısında sırasıyla %32 ve %23 oranında arttığı görülmektedir. Yılın ilk yarısı itibariyla bireylere kullandırılan konut, kredi kartları, taşıt ve ihtiyaç kredilerindeki pazar payları sırasıyla %10.0, %9.7, %7.8 ve %3.2 olarak gerçekleşmiştir.
Aktiflerde görülen bu büyümeye paralel olarak Finansbank mevduatını da dengeli bir şekilde artırmaya devam etmiş ve müşteri mevduatı 2007 yıl sonuna göre %13 yükselerek 12,859 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. 837 milyon YTL’ye yükselen net faiz geliri 2007 yılının aynı dönemine göre %23 artarken, net ücret ve komisyon gelirleri %50’lik bir büyüme ile 270 milyon YTL’ye ulaşmıştır. Vergi ve provizyonlar öncesi net kar, 2008 yılının ilk yarısında bir önceki yılın aynı dönemine göre %15’lik artış ile 370 milyon YTL olarak gerçekleşmiştir. Bankanın net dönem karı ise 258 Milyon YTL olarak gerçekleşmiştir.