Ana Sayfa
Ortaklık Programı Hakkımızda
Tavsiyeler & Haberler
Yönlendirme
Reklam
Eklentiler
 
Haberler
Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it

Citi, krizden sonra Türkiye'de büyüyecek

(Yayın Tarihi 03.04.2009)

Türkiye'de 2009'u, büyüme alanlarının ne olacağını belirlemekle geçireceklerini belirten Citi Orta ve Doğu Avrupa Üst Yöneticisi (CEO) Shirish Apte, "Krizin ertesinde bizi güçlü çıkarabilecek şekilde kendimizi pozisyonlandırmak üzere çalışıyoruz ve bu konudaki stratejilerimizi belirliyoruz" dedi.

Türkiye'de bankacılık sektörüyle ilgili endişelerin olmadığını ifade eden Apte, ekonomideki yavaşmayla birlikte kredilerdeki kayıpların artabileceğini fakat buna rağmen büyük bankaların gerek sermaye gerekse kapasite açısından iyi bir konumda bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin Citigroup için çok önemli bir pazar olduğunu ve 1975 yılından beri bu ülkede bulunduklarını hatırlatan Apte, Citi'nin Türkiye'de Citibank A.Ş ve Akbank'la yüzde 20 ortaklık olmak üzere iki yatırımı olduğunu kaydetti.
 
Türkiye öncelikli ülke
Türkiye'nin kendileri için öncelikli bir ülke olmayı sürdürdüğüne işaret eden Apte, "Dünyada hizmet sunmakta olduğumuz bütün müşteri segmentlerinin bu ülkede de olduğunu görüyoruz. Bireysel, ticari, kurumsal gibi. Citibank A.Ş'ye olan taahhüdümüz devam ederken, ondan ayrı olarak bir de Akbank'a yüzde 20 stratejik ortak olduk" dedi. Geçen yıl Türkiye'de güçlü bir büyüme gösterdiklerini belirten Apte, "Krediler, mevduat, müşteri sayısı ve yeni müşteri kazanımı anlamında, yani tüm bireysel, ticari ve kurumsal segmentte gayet başarılı bir büyüme gösterdik. Geçen yıl Citibank A.Ş.'nin aktifleri yüzde 30, müşteri kredileri yüzde 26, mevduatı yüzde 30, öz sermayesi yüzde 17 büyüdü. Bankanın sermaye yeterlilik rasyosu ise yüzde 17'den 18'e çıktı" dedi.
 
2009 planlama yılı
Citibank A.Ş.'nin sermayesinin güçlü olduğunu ifade eden Apte, Türkiye'de çok iyi pozisyon aldıklarını vurguladı. Kriz bittikten sonra Türkiye'deki faaliyetleri büyüteceklerinin altını çizen Apte, "Ticari ve bireysel bankacılıkta büyüyeceğimizi söyleyebilirim. Kurumsal bankacılıktaki güçlü pozisyonumuzu korumak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bu ülkede 2009'u büyüme alanlarımızın ne olacağını belirlemekle geçireceğiz. Yeni müşteriler kazanmak ve yeni ürünler sunmak mutlaka hedeflerimiz arasında olacak. Bütün bunları bu yıl planlayıp, krizin ertesinde bizi güçlü çıkarabilecek şekilde kendimizi pozisyonlandırmak üzere çalışıyoruz ve bu konudaki stratejilerimizi belirliyoruz" dedi.

Kaynak:AA


Facebook Hesabınla Yorumla
Yorumlar ve Cevaplar

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz.
İsim   
e-posta   
telefon   
(E-postanız ve telefonunuz yorumlarda gösterilmeyecektir.)
Yorumunuzu giriniz

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz. Web sitesi editörümüz inceledikten sonra konuyla ilgili soru ve yorumları sitemizde yayınlayacaktır.
Bize iletmek istediğiniz kişisel sorularınız anonim olarak cevaplandırılacaktır. Herhangi bir konuda daha detaylı bilgi ya da danışmanlığa ihtiyaç duyarsanız lütfen telefon numaranızı ve e-posta adresinizi belirtiniz. Bir problemle karşılaştığınız takdirde lütfen isim ve soyadınızı tam olarak giriniz.


İlgili Kategoriler
Labels
Bakınız
Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it


USD/TL:1.8169 / 1.8257 EUR/TL:2.3117 / 2.3228   EUR/USD:1.2723 / 1.2723   GBP/USD:1.5934 / 1.5934
Bize ulaşın Finzoom SSS Reklam Çözüm Ortaklarımız Finansal Terimler Sözlüğü Site Haritası Gizlilik Politikamız
FINZOOM © 2010 - Tüm Hakları SaklıdırBulgaria Romania Invest in Bulgaria