Ana Sayfa English  Ortaklık Programı Hakkımızda
Yönlendirme
Haberler

Tavsiyeler ve haberlerde ara
REKLAM

Avrupa`nın finans devleri konut için buluştu!

Yeni bir soru sorun ve ya yeni bir başlık oluşturun
Puanlama: Toplam Puanlama Sayısı: 0 Toplam Okuma Sayısı: 304
(Yayın Tarihi 13.05.2008)


Avrupa`nın finans devleri `Finzoom` un düzenlediği `Mortgage 360 İstanbul` organizasyonu Avrupa Mortgage Federasyonu Genel Sekreteri Annik Lambert`in de katılımıyla Maslak Sheraton Otel`de gerçekleşti.

Avrupa Pazarı`nda mortgage trendleri ve Türkiye`deki durumunu değerlendiren Annik Lambert, Avrupa mortgage pazarlarının entegrasyonu üzerine de oldukça detaylı bir sunum gerçekleştirdi. Dünya finansal piyasalarındaki krize değinen Lambert, kirizin mortgage ve konut sektörüne yansımalarının ağır ve zarar verici olduğunu ama konut finansmanı sektörünün bu kötü durumdan planlı bir çalışmayla kurtulabileceğini kaydetti.

Avrupa`daki en büyük mortgage pazarının ingiltere`de olduğuna değinen Avrupa Mortgage Federasyonu genel sekreteri, ingiltere`deki pazar payının 1.6 trilyon euro seviyelerinde olduğunu söyledi. Bu rakam Türkiye`de 12. 237 milyon euro civarında seyrediyor.

Mortgage kredilerinin ticari ve konut merkezli iki tabanda yükseldiğini de sözlerine ekleyen Lambert,özellikle son dönemdeki fiyat yükselişlerinin iki haneli bir yükselme olduğunu da belirtti.

Avrupa Mortgage Federasyonu nedir?

Avrupa Birliği Mortgage Federasyonu 1967`de kurulmuştur ve Avrupa bazında mortgage sektörünün sesidir. Avrupa Birliği Mortgage Federasyonu Avrupa pazarının %80`ini temsil eder. 2006 yılındaki ödenmemiş konut mortgage/tutsat miktarı 5.8 Trilyon Euro olarak belirlendi ki bu da Avrupa GDP `sinin tam olarak %50`sidir. 2006 daki büyüme oranı tam olarak %12`dir. İngiltere 1.4 Trilyon Euro borç miktarı ile en büyük pazardır. En yüksek borç GDP oranı ise %97 ile Hollanda `dır. En düşük %1.4 ile Slovakya`dır. Danimarka ` daki mortgagelerin %90`ı sigortalanmıştır.

DD Mortgage Genel Müdürü Murat Aysan, Garanti Mortgage Genel Müdür yardımcısı Umur Güven, Sermaye Piyasası Kurulu uzmanı Yalçın özge Akat ve Denizbank mortgage Direktörü Martjin Vanmncius un da katılımcı olarak yer aldığı konferansta mortgage piyasalarının geleceği ve `Türkiye`de mortgage nasıl işleyecek?` gibi konularda da tartışmalar gerçekleşti.

Yorumlar ve Cevaplar

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz.
İsim   
e-posta   
telefon   
(E-postanız ve telefonunuz yorumlarda gösterilmeyecektir.)
Yorumunuzu giriniz

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz. Web sitesi editörümüz inceledikten sonra konuyla ilgili soru ve yorumları sitemizde yayınlayacaktır.
Bize iletmek istediğiniz kişisel sorularınız anonim olarak cevaplandırılacaktır. Herhangi bir konuda daha detaylı bilgi ya da danışmanlığa ihtiyaç duyarsanız lütfen telefon numaranızı ve e-posta adresinizi belirtiniz. Bir problemle karşılaştığınız takdirde lütfen isim ve soyadınızı tam olarak giriniz.



Finzoom'dan haberler.
Lütfen e-posta adresinizi giriniz:

USD/YTL:1.231 / 1.2369 EUR/YTL:1.9314 / 1.9407 EUR/USD:1.569 / 1.569 GBP/USD:1.9822 / 1.9822
Bize ulaşın   ::   SSS   ::   Reklam   ::   Çözüm Ortaklarımız   ::   Finansal Terimler Sözlüğü   ::   Site Haritası   ::   Gizlilik Politikamız  ::   Share on Facebook
FINZOOM © 2008 - Tüm Hakları Saklıdır  ::   Sitemiz Bir FİNZOOM Finansal Rehber Şirketler Grubu Üyesidir. Bulgaria Romania

REKLAM
REKLAM
REKLAM