Ana Sayfa
Ortaklık Programı Hakkımızda
Tavsiyeler & Haberler
Yönlendirme
Reklam
Eklentiler
 
Haberler
Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it

‘Ucuz kredi bin kişiyi kapı önüne koydurtur’

(Yayın Tarihi 01.04.2010)
Türkiye Bankalar Birliği Başkanı ve İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, elinde kaynak bulunan bankaların ucuza kredi veremeyeceğini söyledi. Özince, İş Bankası’nın 2009 yılı finansal sonuçlarına ilişkin olağan genel kurulu öncesinde bir basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ersin Özince, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) bankaların tahvil ihracına izin vermemesi konusuyla ilgili sorular üzerine, sektörün iyi yönetildiğini, bir anlık politikalarla beğenerek veya beğenmeyerek otoriteyi ve devleti değerlendirmenin usul olmadığını söyledi.

Tahvil konusu...


İş Bankası Genel Müdürü Özince, şöyle devam etti: “Krediler yüzde 2 arttı. Bizde para var. Ama Sayın Başkanın (BDDK Başkanı Tevfik) dediği gibi ucuza kredi de vermem. Veremeyiz. Verirsek faydası olmaz. Hiç kimseye faydası olmaz. İşçisine de faydası olmaz. Verirsen seneye de bin kişiyi kapıya koyarsın. Koymak zorunda kalırsın. Tahvil ihracı konusunu şöyle değerlendirmek doğru olur; tahvil ihracına çıktığınızda Türkiye Cumhuriyeti devletinden Hazine’den bu piyasayı hakikaten söküp almak mevzubahis mi, böyle bir şey kolay mı? Yüzde 100’ü devlet tarafından kullanılan piyasada sanki herkes ’bankalar gelsin tahvil ihraç etsin, alalım’ diye düşünüyor. Unutmayınız ki Türkiye Cumhuriyeti bankaları devletiyle faiz rekabetine girişecektir. Ondan yüksek faiz vermesi gerekecek. Oradan aldığı parayı ne yapacaktır? BDDK bunu tabii ki düşünecektir. BDDK, çok güzel sınav verdiği için çok polemik olmasını arzu etmiyorum.”

İş Bankası bin kişiyi işe alacak

Ersin Özince, İş Bankası’nın son 10 yılda aktiflerini yaklaşık 23 kat büyüttüğünü, enflasyondan arındırıldığında 10 yılda 4 kat büyümenin söz konusu olduğunu, bu dönemde kredilerin 27 kat büyüdüğünü, mevduat artışının ise 22 kat olduğunu bildirdi.
Geçen yıl 2 bin 500 kişiyi işe aldıklarını anlatan Özince, bu yıl problem olmazsa bin kişiyi işe alacaklarını kaydetti. Özince, sektörün geçen seneye şube kapatmalarla başladığını, İş Bankası’nın ise şube açtığını vurgulayarak, “Çok da olumlu sonuçlarını gördük. Yaptığımız yatırımların, adımların karşılığını olumlu olarak alıyoruz” dedi.

‘BASEL MÜDÜRLERİN YETKİSİNİ SINIRLAYACAK’

İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, “2010’da banka genel müdürleri koltuklarında daha rahat mı oturacak?” sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Bankaları artık genel müdürleri idare etmiyor desem iyi olur. Çok ciddi organ gelişmeleri var bankacılıkta. Basel II, eğer ilerletilirse en önemli gelişme de o yönde olacak. Bankalarda daha çeşitli kurumsal yapılanma gündeme gelecek. Artık birçok yönetim kurulu ve icra organı ayrı ayrı sorumlu olacak. Banka genel müdürlüğü çok daha formel yapı alıyor. Banka yöneticiliği çok daha kurallaştırılmış esaslara oturuyor. Öyle tecrübeyle yapılan iş olmaktan giderek çıkıyor.”

Kaynak: Milliyet


Yorumlar ve Cevaplar

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz.
İsim   
e-posta   
telefon   
(E-postanız ve telefonunuz yorumlarda gösterilmeyecektir.)
Yorumunuzu giriniz

Lütfen, sorularınızı ve yorumlarınızı ekleyiniz. Web sitesi editörümüz inceledikten sonra konuyla ilgili soru ve yorumları sitemizde yayınlayacaktır.
Bize iletmek istediğiniz kişisel sorularınız anonim olarak cevaplandırılacaktır. Herhangi bir konuda daha detaylı bilgi ya da danışmanlığa ihtiyaç duyarsanız lütfen telefon numaranızı ve e-posta adresinizi belirtiniz. Bir problemle karşılaştığınız takdirde lütfen isim ve soyadınızı tam olarak giriniz.


Bu sayfayı paylaş google webiket oy ver tusuldat oyla delicious Digg it
USD/TL:1.5033 / 1.5106 EUR/TL:1.9179 / 1.9272   EUR/USD:1.2758 / 1.2758   GBP/USD:1.5359 / 1.5359
Bize ulaşın Finzoom SSS Reklam Çözüm Ortaklarımız Finansal Terimler Sözlüğü Site Haritası Gizlilik Politikamız
FINZOOM © 2010 - Tüm Hakları SaklıdırBulgaria Romania Invest in Bulgaria